Playful Science

Algemeenheden

Playful science is een experimentenfestival dat jaarlijks door Science on Stage belgium wordt georganiseerd, alternerend in de drie regio's van het land. De presentatie op het festival gebeurt in de twee landstalen, soms in het Engels.

Het heeft als doel eenvoudige experimenten voor te stellen, die gemakkelijk door de leerkrachten uit te voeren zijn en direct in de klassen te gebruiken.


Playful Science veloopt als volgt:

  • Meerdere podiumvoorstellingen, van ongeveer 30 minuten, in fysica, chemie of biologie in aanwezigheid van alle deelnemers. Een korte samenvatting in de andere taal is voorzien.

 

  • Een experimentenwedstrijd. De presentator voert een aantal experimenten uit en vraagt de te verwachten resultaten aan de deelnemers.

De deelnemers worden uitgenodigd hun antwoorden op papier te zetten.

De beste tien  antworden krijgen een prijs.


  • Gedurende drie uur, tijdens de middagpauze, is er een experimentenfair. De deelnemers kunnen op eigen tempo van stand naar stand lopen, waar sommige personen hen tonen hoe ze de experimenten, gemaakt met eenvoudig materiaal, kunnen uitvoeren en gebruiken.

 

  • Een uitgebreide wetenschappelijke show van ongeveer 45 minuten op het einde.

 

  • Op het einde van de dag, krijgt iedere deelnemer, een experimentenkit met klein materiaal en een handleiding mee naar huis.


Je kan hier een idee krijgen van onze

 playful science 8

Playful Science 16 face to face


Het festival Playful Science 16 zal plaatsvinden op zaterdag 12 november van 9u tot 17u in Brussel in de Solboch gebouwen van de ULB, Johannalaan, 44. 

   

Tijdens dit festival kun je presentaties van experimenten bijwonen op het podium, en tijdens een beurs, waar collega's uit heel België of uit het buitenland je originele ideeën voor experimenten laten zien die je gemakkelijk in de klas kunt reproduceren; je kunt deelnemen aan een workshop waar je je handen uit de mouwen kunt steken, een quiz en aan het eind van de dag ontvang je een kit met materiaal waarmee je leuke experimenten kunt uitvoeren; gebruiksaanwijzingen zijn aanwezig.

Lunch en drankjes zijn tijdens de beurs voorzien.

Je krijgt de keuze tussen 6 workshops die we aanbieden, maar we hebben nog wat aanvullende details nodig voor hun organisatie (scheikunde, biologie, natuurkunde - voor lager of secundair onderwijs)


Inschrijven gaat online via onderstaande link.:

 

https://cutt.ly/GCtIT6P

 

Vanaf half oktober sturen we naar degenen die via deze link zijn ingeschreven, een andere toegang waarmee je een workshop kan kiezen.

Deelname aan deze dag kost u 20 €, 10 € voor studenten, werkloze pas afgestudeerden en gepensioneerden. (Te storten op de rekening van Science on Stage BE90 0016 4026 3532 met vermelding van je voor- en achternaam)Het is ook mogelijk om opnieuw van de 3 sessies van Playful Science 14 te genieten via de hieronder staande links 


https://youtu.be/BBVJKgMw3Ks

Playful Sciences 14

Eerste deel 


https://youtu.be/G1gpxKmQWZc

Playful Science 14

Tweede deel


https://youtu.be/ULAlKz5OIJY

Playful Sciences 14

Derde deel.


U kunt ook al de beschrijvingen in het Nederlands terug vinden in de volgende link:


https://drive.google.com/drive/folders/1g7d9Q31fClj5i7qJMraXS0Z50rHDZt6m?usp=sharing


Een hele dag voor een computer zitten is vermoeiend. Daarom wordt het online festival verdeeld in drie sessies van 1h30, waartussen u pauzes kan nemen.


De presentaties bestaan uit video-clips, soms geïntegreerd met een PowerPoint. Dankzij deze aanpak kan u zien hoe de experimenten worden opgezet, welk materiaal wordt gebruikt, u kan de uitvoering van het experiment volgen, de theoretische uitleg en ook hoe dit te integreren in de klaspraktijk.

De meeste presentaties worden ‘live’ becommentarieerd door de auteurs van de presentatie.

U kan ook gebruik maken van een chatoptie om vragen te stellen aan ons team. Deze vragen zullen gegroepeerd worden en doorgegeven aan de auteur van de sessie.

Wanneer u deelneemt, ontvangt u in de loop van de online sessie een formulier waarmee u een aanwezigheidsattest kan aanvragen.