Archief

Hoogtepunten van Science on Stage

Het belangrijkste evenement georganiseerd door Science on Stage georganiseerd is het festival van wetenschappelijke experimenten, naar het beeld van de Europese "Science on Stage": de Playful Science.

 

De delegatie die België op het Europese festival vertegenwoordigde is uitsluitend geselecteerd door de raad van bestuur. Deze selectie gebeurt op basis van een jaarlijkse wedstrijd van wetenschappelijke experimenten.


Occasionele evenementen

Tijdens de ontmoetingen op de Europese festivals, stelt de delegatie voor om wetenschappers uit andere delegaties uit te nodigen om hun experimenten te tonen of om workshops in België te organiseren.


De ontmoetingen kunnen ook leiden tot gezamenlijke ontwikkelingen, gedeeltelijk gefinancierd door Science on Stage Europa.


Sommige Belgische experimenten kunnen ook worden geselecteerd voor presentaties tijdens nationale gebeurtenissen in andere landen van Europa.


In België, is Science on Stage uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten die door andere verenigingen worden georganiseerd, zoals de ABPPC, VeleWe, Printemps des sciences ...


Ten slotte organiseert Science on Stage Belgium, af en toe, samen met andere organisaties, workshops of tentoonstellingen of de studiedagen.